sa+éatka z grapefruitem i we¦Ędlina
Jacek Bilczynski
02/10/2013

Dietetyczna sałatka z migdałami

Polecamy przepisy na dietetyczne posiłki przygotowane specjalnie dla Was przez Jacka Bilczyńskiego! Posiłki są z różnymi odmianami wędliny, która często gości na naszym stole. Życzymy smacznego!

Składniki:
– 75 g Podsuszanej Kiełbasy Krakowskiej Light – Konspol
– 1/2 grapefruita
– 10 winogron zielonych
– 1/2 pomidora
– kilkanaście listków czerwonej sałaty karbowanej (Lollo Rosso)
– 10 migdałów
– 2 łyżki lekkiego jogurtu
– sok z 1/4 limonki

Przygotowanie:
Liście sałaty umyć i porwać na mniejsze kawałki, dodać pokrojonego grapefruita i pomidora. Skropić sokiem z limonki, dodać pokrojone winogrona, migdały i pokrojoną wędlinę. Polać jogurtem i odstawić do lodówki na 10 minut.

Kaloryczność: 288 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 23 g

sa+éatka z grapefruitem i we¦Ędlina
sa+éatka z grapefruitem i we¦Ędlina

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.