kanapkatunczyk_ikona
Jacek Bilczynski
04/04/2015

Pieczywo z tuńczykiem i twarogiem

Jeśli chleb to pełnoziarnisty, jeśli dodatki to tuńczyk i lekki serek. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 100 g tuńczyka z puszki (z wody)
– 75 g serka wiejskiego o obniżonej zawartości tłuszczu
– 3 niewielkie kromki pieczywa pełnoziarnistego
– 5-6 pomidorków koktajlowych
– 1/4 czerwonej cebuli
– 1 łyżeczka oleju lnianego
– świeży rozmaryn, biały pieprz
– suszony koperek

PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyka wymieszać z serkiem i olejem, dodać siekaną cebulę, pokrojone pomidory i świeży rozmaryn. Doprawić przyprawami, a następnie ułożyć na pieczywie.

Kaloryczność: 351 kcal
Białko: 29 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 43 g

kanapkatunczyk_ikona
kanapkatunczyk_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.