mirunapieczywo_ikona
Jacek Bilczynski
08/01/2015

Pieczywo z wędzoną miruną i warzywami

Ryba podawana na obiad to potrawa często spotykanego na polskich stołach. My zachęcamy do spróbowania jej w duecie z kanapką. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 3 niewielkie kromki pieczywa pełnoziarnistego
– 120 g wędzonej miruny (chuda, biała ryba)
– 3 liście sałaty pekińskiej
– 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
– 1/3 czerwonej papryki
– 3 plasterki pomidora
– suszona cebula, czarny pieprz i chilli

PRZYGOTOWANIE:
Jogurt połączyć z chilli i suszoną cebulą, następnie posmarować nim chleb. Ułożyć liście kapusty, kawałki wędzonej ryby, pomidora oraz paprykę. Posypać szczyptą czarnego pieprzu.

Kaloryczność: 316 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 4 g
Węglowodany: 37 g

mirunapieczywo_ikona
mirunapieczywo_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.