poledwica_ikona
Jacek Bilczynski
04/03/2015

Przekąska z polędwicą

Dziś polecamy szybką i łatwą w przygotowaniu przekąskę. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 1 duża kromka pieczywa żytniego pełnoziarnistego
– 3 plasterki polędwicy wędzonej z kurczaka
– 2 łyżeczki oleju lnianego
– 1/2 ząbka czosnku
– 1/3 pomidora
– kilka listków sałaty
– pieprz cytrynowy
– szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:
Pieczywo natrzeć czosnkiem i polać olejem lnianym. Ułożyć liście sałaty, wędlinę i pokrojonego pomidora. Doprawić pieprzem i sola.

Kaloryczność: 311 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 37 g

poledwica_ikona
poledwica_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.