pieczywo z warzywami i we¦Ędlina
Jacek Bilczynski
03/10/2013

Przekąska z polędwicą

Polecamy przepisy na dietetyczne posiłki przygotowane specjalnie dla Was przez Jacka Bilczyńskiego! Posiłki są z różnymi odmianami wędliny, która często gości na naszym stole. Życzymy smacznego!

Składniki:
– 1 duża kromka pieczywa żytniego pełnoziarnistego
– 3 plasterki polędwicy wędzonej z kurczaka Konspol
– 2 łyżeczki oleju lnianego
– 1/2 ząbka czosnku
– 1/3 pomidora
– kilka listków sałaty lollo rosso
– pierz cytrynowy, szczypta soli

Przygotowanie:
Pieczywo natrzeć czosnkiem i polać olejem lnianym. Ułożyć liście sałaty, wędlinę i pokrojonego pomidora. Doprawić pieprzem i sola.

Kaloryczność: 311 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 37 g

pieczywo z warzywami i we¦Ędlina
pieczywo z warzywami i we¦Ędlina

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.