salatkatunczykslodkokwasny_ikona
Jacek Bilczynski
03/12/2014

Sałata z tuńczykiem, jajem i słodko-kwaśnym sosem

Nowy sposób na sałatkę z łososia. Tym razem w słodko-kwaśnym sosie. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 100 g tuńczyka z wody
– 1 jajo
– 1 pomidor
– 3-4 rzodkiewki
– 1 sałata rzymska mini
– 1 łyżka pestek dyni
– 2 łyżeczki oleju lnianego
– 1 łyżka octu balsamicznego
– 1-2 tabletki stewii

PRZYGOTOWANIE:
Jajo ugotować na twardo, pozostawić do ostygnięcia. Tuńczyka odsączyć z wody, połączyć z pokrojonym pomidorem, rzodkiewką i sałatą, a następnie posypać pestkami dyni. Dodać jajo pokrojone na ćwiartki. Stewię rozkruszyć, a następnie wymieszać z octem i olejem lnianym. Gotowym sosem polać sałatkę. Udekorować bazylią.

Kaloryczność: 245 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcz: 13g
Węglowodany: 6g

salatkatunczykslodkokwasny_ikona
salatkatunczykslodkokwasny_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.