wenecja_ikona
JJ
15/01/2013

sEKSowna Kuchnia Włoska I

Specjalnie dla naszych Czytelniczek startujemy z cyklem sEKSowna Kuchnia Włoska autorstwa Justyny Czekaj-Grochowskiej z restauracji Portobello! Bezpłatny dodatek znajdziecie w każdym EksMagazynie (poczynając od nr 14). W środku 8 stron pysznych włoskich przepisów podzielonych według regionów. Zaczynamy od Wenecji

W 1 numerze sEKSownej Kuchni Włoskiej przenosimy się do jednego z najbardziej romantycznych miast Italii – Wenecji. Znajdziemy tam przepisy na dania i desery, które autorka dodatku – Justyna Czekaj-Grochowska znalazła, wypróbowała podczas podróży do miasta kanałów i gondolier. Teraz chce się nimi podzielić z Państwem. W każdym numerze EksMagazynu wraz z restauracją Portobello będziemy zapraszać Państwa w kulinarną podróż w inne rejony Włoch.

- To moje Włochy w samym sercu Krakowa w Portobello. Wszystko co widziałam, próbowałam i sfotografowałam umieściłam w Naszym Menu.
Nasze Portobello to esencja całych Włoch widzianych naszymi oczami, spróbowanych naszymi podniebieniami. Śmiało mogę porównać Portobello do doskonałego włoskiego espresso: intensywne w smaku, prawdziwe w aromacie, pięknie podane w seksownej, małej filiżance – mówi o swojej restauracji Justyna Czekaj-Grochowska. – Przejechaliśmy w swoich podróżach po Italii niemal wszystkie regiony. Każdy z nich ma swój klimat, jedzenie i wino. Wszystkie są zachwycające i urzekające w swoim wyglądzie. Stare budynki, czasami walące się, są tak piękne, że aż dech zapierają w piersi. Bardzo wyraźnie widać historię i tradycję Włoch w każdym zakątku, od Północy po Południe – dodaje.

W 1 numerze sEKSownej Kuchni Włoskiej znajdziemy przepis m.in. na makaron z cukinią, masłem i szałwią oraz mus czekoladowy z amaretto. Życzymy przyjemnych chwil w kuchni i inspiracji naszym dodatkiem.


Dodatek kulinarny jest dostępny razem z 14. numerem EksMagazynu oraz w restauracjach Portobello w Krakowie. W 1. numerze prezentujemy dania z regionu Wenecji.

wenecja_ikona
wenecja_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.