tortilla-z-we¦Ędlina¦Ę-i-sosem-paprykowo-czosnkowym
Jacek Bilczynski
05/10/2013

Tortilla z sosem czosnkowym

Polecamy przepisy na dietetyczne posiłki przygotowane specjalnie dla Was przez Jacka Bilczyńskiego! Posiłki są z różnymi odmianami wędliny, która często gości na naszym stole. Życzymy smacznego!

Składniki:
– 1 tortilla pełnoziarnista
– 4 plasterki szynki beskidzkiej Light Konspol
– 15 g sera typu cheedar
– 2 duże liście sałaty zielonej
– 1/4 papryki czerwonej
– 3 łyżeczki jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu
– 1/2 ząbka czosnku
– ostra papryka w proszku

Przygotowanie:
Na tortilli ułożyć sałatę, dodać plasterki wędliny, tarty ser, oraz pokrojona paprykę. Jogurt zmieszać z tartym czosnkiem i ostrą papryką w proszku. Powstały sos umieścić na tortilli. Zawinąć i umieścić na blasze wyłożonej folią aluminiową. Podgrzewać przez 3-4 minuty w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza.

Kaloryczność: 274 kcal
Białko: 18 g
Tłuszcz: 6 g
Węglowodany: 37 g

tortilla-z-we¦Ędlina¦Ę-i-sosem-paprykowo-czosnkowym
tortilla-z-we¦Ędlina¦Ę-i-sosem-paprykowo-czosnkowym

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.