SKŁADNIKI:
– 120 g piersi kurczaka
– sałata rzymska (kilka liści)
– 100 g czerwonej fasoli z puszki
– 100 g jogurtu naturalnego
– 1 czerwona cebula
– niewielki kawałek imbiru
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– świeża pietruszka
– szczypta soli
– biały pieprz
– mieszanka ostrych przypraw
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka pokroić w drobną kostkę, umieścić na teflonowej patelni i smażyć przez 2-3 minuty, nieustannie mieszając. Doprawić pieprzem i solą, dodać siekaną cebulę, imbir oraz fasolę z puszki, smażyć przez 4-5 minut. Jogurt połączyć z oliwą, dodać siekany czosnek, pietruszkę oraz ostre przyprawy. Na każdy liść sałaty nałożyć porcję kurczaka, polać sosem i lekko zawinąć.
Kaloryczność
(całego przepisu): 339 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 21 g
CytujSkomentuj
Podobne pyszne jedzonko robimy z męzem właśnie z kostką sojową, by zapewnić białko. Nie zawsze się nam chce robić tak jak tu Pan Jacek przygotował, pod kątem różnorodności warzyw i podania, ale się staramy a smak mówi już sam za siebie, bo wszystko szybko znika.