papryka_ikona
Jacek Bilczynski
01/11/2014

Kuskus w papryce

Pyszna, pieczona przekąska pełna zdrowych składników. Polecamy nie tylko na piknik. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:

- 1/2 filiżanki razowej kaszy kus-kus
– 1 papryka czerwona
– 1/2 czerwonej cebuli
– 1 łyżka tartego parmezanu
– 3 białka jaj
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– oregano, suszony czosnek, bazylia, czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę zalać podwójną objętością wody i pozostawić na 3 minuty pod przykryciem. Następnie połączyć z siekaną cebulą, przyprawami, oliwą oraz białkami jaj. Dodać tarty parmezan. Paprykę przeciąć i usunąć gniazdo nasienne. Umieścić farsz z kaszy, jaja i sera. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 5 minut.

Kaloryczność: 329 kcal
Białko: 17 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 45 g

papryka_ikona
papryka_ikona

Komentarze Dodaj komentarz (1)

  1. Dagmara 12/10/2018 21:42

    CytujSkomentuj

    Za to właśnie bardzo lubię przepisy Pana Jacka, bo widać, że nie pisze do kulinarnych orłów tylko też do tych, co to im kuchnia nie za bardzo po drodze ;) czyli takich osób jak ja. Dopisuję ten pyszny przepis do inspracji na ten nadchodzący tydzień bo papryka teraz taniutka a zdrowa i pyszna.

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.