probodylosospromo_ikona
Jacek Bilczynski
29/07/2014

Niskowęglowodanowe pieczywo ProBody z łososiem

Ryby warto jeść kilka razy w tygodniu. Niskokaloryczny chleb ProBody w połączeniu z łososiem tworzy smaczny i zdrowy duet. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
- 3 kromki pieczywa o obniżonej zawartości węglowodanów ProBody
– 60 g dzikiego łososia wędzonego
– 1 jajo
– 3 łyżeczki odtłuszczonego twarożku
– 3 rzodkiewki
– 1/4 czerwonej cebuli
– świeża bazylia, czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Pieczywo posmarować twarożkiem, ułożyć plasterki wędzonego łososia. Jajo ugotować, pokroić i ułożyć na pieczywie, dodać pokrojoną rzodkiewkę, siekaną cebulę oraz bazylię. Doprawić czarnym pieprzem.

Kaloryczność: 309 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 15g

probodylosospromo_ikona
probodylosospromo_ikona

Komentarze Dodaj komentarz (1)

  1. ekhem 10/10/2014 11:02

    CytujSkomentuj

    Probody i łosoś to jedno z najlepszych połączeń, jakie można sobie wyobrazić. Mógłbym jeść i jeść, ale wtedy nie byłoby to aż tak „pro body”.

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.