probodywedlina_ikona
Jacek Bilczynski
04/08/2014

Pełnoziarniste pieczywo z wędliną

Polecamy pomysł na pyszną, lekką kanapkę z chlebem Marathon i wyrazistym sosem czosnkowym w roli głównej. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:

- 2 kromki pieczywa MARATHON
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– kilka listków sałaty lodowej
– 80 g chudej wędliny z indyka
– 1/2 pomidora
– 3 łyżeczki greckiego jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu
– 1-2 ząbki czosnku
– mieszanka ostrych przypraw
(chilli, pierz, curry), szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:
Pieczywo polać oliwą z oliwek. Ułożyć sałatkę oraz kawałki wędliny. Jogurt wymieszać z tartym (lub drobno siekanym czosnkiem), mieszanką ostrych przypraw oraz szczyptą soli. Powstałym czosnkowym sosem polać kanapki. Udekorować pokrojonym pomidorem.

Kaloryczność: 400 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 51 g

probodywedlina_ikona
probodywedlina_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.