portobello_ikona2
JJ
15/07/2013

sEKSowna Kuchnia Włoska IV

Zapraszamy w podróż na pachnącą arbuzami Sycylię! W 17. numerze EksMagazynu znajdziecie 4. numer bezpłatnego dodatku kulinarnego sEKSowna Kuchnia Włoska autorstwa Justyny Czekaj-Grochowskiej, właścicielki restauracji Portobello

Sycylijczycy żyją w swoim tempie. Pośpiech jest złym doradcą, ale jednocześnie mieszkańcy tego regionu Włoch przestrzegają niepisanego harmonogramu zasiadania do stołu. Pizzę dostaniemy tu dopiero późnym popołudniem, a makarony jada się w południe. O innych ciekawych zwyczajach, miejscach i smakach popularnych na Sycylii przeczytacie w naszym dodatku.

W 4. numerze sEKSownej Kuchni Włoskiej znajdziecie przepisy na makaron z krewetkami i cukinią, bakłażany zapiekane w piecu i kruchą tartę z cytrynami. Polecamy wypróbować proste receptury prosto z sycylijskiej kuchni!

Dodatek kulinarny jest dostępny razem z 17. numerem EksMagazynu oraz w restauracji Portobello w Krakowie (ul. Królowej Jadwigi 248). W 4. numerze prezentujemy dania z Sycylii.

portobello_ikona2
portobello_ikona2

Komentarze Dodaj komentarz (1)

  1. Emilia 25/07/2013 11:20

    CytujSkomentuj

    Byłam na Sycylii kilka lat temu, wspaniały region Włoch! każdemu polecam nawet kilka dni tam. Od razu łapie się inną perspektywę. Miałam wrażenie, że ludzie tam po prostu lubią i umieją celebrować życie.

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.