Wędzona-makrela-z-warzywami-i-sosem-czonkowym_ikona
Jacek Bilczynski
02/09/2013

Wędzona makrela z warzywami i sosem czonkowym

Ryby to ważny element każdej diety. Spróbuj wędzonej makreli w smakowitym sosie. Przepis pochodzi z książki FIT jest sexy!

Składniki:
– 100 g fileta z wędzonej makreli
– 200 g mieszkanki sałat
– sok z 1/4 cytryny
– 2 łyżki jogutru naturalnego
– 1 ząbek czosnku
– sól, pieprz, odrobina curry

Przygotowanie:
Sałatę skropić sokiem z cytryny. Czosnek dokładnie rozgnieść i wymieszać z jogurtem. Dodać pieprz i odrobinę soli. Gotową sałatę i rybę ułożyć na talerzu i polać sosem czosnkowo jogurtowym. Na koniec posypać odrobiną curry.

Kaloryczność: 341 kcal
Białko: 22 g
Węglowodany: 7 g
Tłuszcz: 25 g

Wędzona-makrela-z-warzywami-i-sosem-czonkowym_ikona
Wędzona-makrela-z-warzywami-i-sosem-czonkowym_ikona

Komentarze Dodaj komentarz (2)

  1. krysia59 20/11/2013 15:28

    CytujSkomentuj

    wygląda apetycznie

  2. anata 22/11/2013 11:50

    CytujSkomentuj

    Pewnie też tak smakuje ,muszę zrobić i wypróbować ten przepis .

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.