jacekbilczynski
Dagna Starowieyska
21/08/2015

Jacek Bilczyński uczy jak być fit

Jacek Bilczyński – najlepszy specjalista w Polsce w zakresie żywienia i zdrowego stylu życia, rozpoczyna właśnie cykl szkoleń w całej Polsce a zaczyna od Krakowa.

Przez media ogólnopolskie nazwany „najlepszym ciałem w Polsce”, przez kobiece magazyny wybierany kilkakrotnie w ciągu ostatnich 4 lat „mężczyzną roku”. Entuzjasta i propagator zdrowego stylu życia w Polsce. Dietetyk i trener gwiazd, stały gość programów telewizyjnych, ekspert działu zdrowie portali: Onet.pl, Interia.pl, Wp.pl, Gazeta.pl. Podbił rynek wydawniczy swoimi dwiema książkami „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”, które sprzedały się już w ponad 200 tys. egzemplarzy. Teraz promuje trzecią już książkę „FIT w praktyce”. Trenował nowojorczyków w Central Parku, a także porównywał styl życia Europejczyków i Amerykanów pod kątem diety i aktywności. Prowadzi autorski program w TVN Meteo Active, stale gości w programach śniadaniowych TVN i TVP.

2-dniowe seminarium odbędzie się już 29 i 30 sierpnia w ekskluzywnym Hotelu Niebieskim, ul. Flisacka 3, o godz. 12:00.

Pozostałe szkolenia odbędą się według następującego harmonogramu i w następujących miejscach:
- 29 i 30 sierpnia – Kraków – http://www.niebieski.com.pl/
- 5 i 6 września – Warszawa – http://www.adgarplaza.pl/
- 3 i 4 października – Katowice – http://www.silesianhotel.pl/
- 10 i 11 października – Gdynia – http://nadmorski.pl/
- 17 i 18 października – Wrocław – http://www.hotel-tumski.com.pl/barka/barka-tumska
- 24 i 25 października – Poznań – http://www.ilonnhotel.pl/

Więcej informacji na bieżąco na oficjalnym fanpage’u Jacka Bilczyńskiego:

https://www.facebook.com/JacekBilczynski.FitAndLifestyleCoach?fref=ts

Mecenasem cyklu ogólnopolskich seminariów jest firma Komplet – producent chleba ProBody oraz pieczywa z nasionami Chia.

Chleb ProBody przeznaczony jest dla osób poszukujących produktów Low Carb o wysokich walorach smakowych. ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami:
– ProBody zawiera około 90 proc. mniej węglowodanów i około 300 proc. więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
– ProBody – pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
– Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
– Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!

Jeśli zaś mowa o pieczywie z nasionami Chia, niepodważalną zaletą nasion chia jest wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 (między innymi kwas alfa-linolenowy ALA). Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie. Jest to równowartość około 4 kromek (240 g produktu) chleba lub około 2 bułek przygotowanych według receptur firmy Komplet.

Więcej o produktach firmy Komplet będzie można dowiedzieć się podczas szkoleń Jacka Bilczyńskiego.


Pytanie do eksperta:
Zarówno kobiety, jak i mężczyźni, pragną świadomie zmienić swój styl życia i nauczyć się nawyków, które staną się fundamentem zdrowego stylu życia. Twój fundament to?
Jacek Bilczyński:
Cierpliwość i metoda małych kroków. Nawyków nie da się zmienić z dnia na dzień, jeśli mamy problem w wytrwaniu w postanowieniach, warto nie stawiać sobie od razu bardzo wygórowanych celów. Dobrze wszystko opanować i stopniowo podnosić poprzeczkę. Jeśli mamy trudności ze spożyciem 5 pełnowartościowych posiłków, warto zadbać na początek o odpowiednie śniadanie, kiedy po tygodniu czy dwóch stanie się to czymś naturalnym, robimy krok do przodu i zaczynamy przykładać większą uwagę do kolejnego posiłku. Podobnie jest z aktywnością. Jeśli chcemy przebiec maraton, treningi zaczynamy od niewielkiego dystansu, a nie rzucamy się od razu na 42-kilometrowy odcinek.

Partnerami cyklu seminariów są następujące hotele:


jacekbilczynski
jacekbilczynski

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.